IBM Placement Papers

C Programming Questions and Answers – Relational & Logical Operators – 2

 

Here is a listing of C interview questions on “Relational & Logical Operators” along with answers, explanations and/or solutions:

1. Are logical operator sequence points?
a) True
b) False
c) Depends on the compiler
d) Depends on the standard

Answer: a
Explanation: None.

2. Do logical operators in the C language are evaluated with the short circuit?
a) True
b) False
c) Depends on the compiler
d) Depends on the standard

Answer: a
Explanation: None.

3. What is the result of logical or relational expression in C?
a) True or False
b) 0 or 1
c) 0 if an expression is false and any positive number if an expression is true
d) None of the mentioned

Answer: b
Explanation: None.

4. What will be the final value of d in the following C code?

#include <stdio.h>
int main()
{
int a = 10, b = 5, c = 5;
int d;
d = b + c == a;
printf(“%d”, d);
}
a) Syntax error
b) 1
c) 5
d) 10

Answer: b
Explanation: None.

5. What will be the output of the following C code?

#include <stdio.h>
int main()
{
int a = 10, b = 5, c = 3;
b != !a;
c = !!a;
printf(“%d\t%d”, b, c);
}
a) 5 1
b) 0 3
c) 5 3
d) 1 1

Answer: a
Explanation: None.

6. Which among the following is NOT a logical or relational operator?
a) !=
b) ==
c) ||
d) =

Answer: d
Explanation: None.

7. What will be the output of the following C code?

#include <stdio.h>
int main()
{
int a = 10;
if (a == a–)
printf(“TRUE 1\t”);
a = 10;
if (a == –a)
printf(“TRUE 2\t”);
}
a) TRUE 1
b) TRUE 2
c) TRUE 1  TRUE 2
d) Compiler Dependent

Answer: d
Explanation: This is a sequence point problem and hence the result will be implementation dependent.

8. Relational operators cannot be used on ____________
a) structure
b) long
c) strings
d) float

Answer: a
Explanation: None.

« Prev – C Programming Questions and Answers – Relational & Logical Operators – 1
» Next – C Programming Questions and Answers – Type Conversions – 1

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: