Constants | Control Instructions- C Questions(Previous Year)-7

Technical Placement Questions(Previous Year)-7

 

Constants | Control Instructions- C Questions

 

C Questions

 

  1. What is function?
    1. Function is a block of statements that perform some specific task.
    2. Function is the fundamental modular unit. A function is usually designed to perform a specific task.
    3. Function is a block of code that performs a specific task. It has a name and it is reusable
    4. All the above                   Answer : D
  2. What is the work of break keyword?
    1. Halt execution of program
    2. Restart execution of program
    3. Exit from loop or switch statement
    4. None of the avobe                    Answer : C
  3. In switch statement, each case instance value must be _______?
    1. Constant
    2. Variable
    3. Special Symbol
    4. None of the above                Answer : A
  4. Which operators are known as Ternary Operator?
    1. ::, ?
    2. ?, :
    3. ?, ;;
    4. None of the above                   Answer : B
  5. Which is the right way to declare constant in C?
    1. int constant var =10;
    2. int const var = 10;
    3. const int var = 10;
    4. B & C Both                             Answer : D
  6. What is constant?
    1. Constants have fixed values that do not change during the execution of a program
    2. Constants have fixed values that change during the execution of a program
    3. Constants have unknown values that may be change during the execution of a program
    4. None of the above                      Answer : A
  7. What is Keywords?
    1. Keywords have some predefine meanings and these meanings can be changed.
    2. Keywords have some unknown meanings and these meanings cannot be changed.
    3. Keywords have some predefine meanings and these meanings cannot be changed.
    4. None of the above                       Answer : C
  8. What is C Tokens?
    1. The smallest individual units of c program
    2. The basic element recognized by the compiler
    3. The largest individual units of program
    4. A & B Both                         Answer : D

Previous Page

Next Page                                                                          

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: