Technical Placement Questions(Previous Year)

Technical Placement Questions(Previous Year)

C Questions

  1. The ________ operator is true only when both the operands are true.
    1. or
    2. and
    3. boolean
    4. bitwiseor                                                                               Answer : B
  2. ________ function is used to move the file position to desired location within the file.
    1. fread
    2. fwrite
    3. fseek
    4. fscanf                                                                                   Answer : C
  3. The do…while looping statement
    1. is executed only once if the condition is true.
    2. is also known as entry-controlled loop.
    3. is executed at least once if the condition is false.
    4. is unconditional looping statement..                                    Answer : C
  4. Which of these assignments is invalid?
    1. short s = 48;
    2. float f = 4.3;
    3. double d = 4.3;
    4. int I = `1`;                                                                              Answer : D
  5. Which is an invalid name of identifier?
    1. world
    2. addition23
    3. test-name
    4. factorial                                                                                Answer : C
  6. Which of the following is not an iterative statement?
    1. while
    2. do while
    3. switch
    4. for                                                                                        Answer : C
  7. What is the purpose of getc()?
    1. read a character from STDIN
    2. read a character from a file
    3. read all file
    4. read file randomly                                                                Answer : B
  8. Which data structure type is NOT linear from the following?
    1. Doubly Link List
    2. 2D Array
    3. Binary Search Tree
    4. Queue                                                                                 Answer : C

  Next page

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
%d bloggers like this: